V pátek 7. února 2020 se v Brně uskutečnil osmý ročník Robotiády, kterého se zúčastnilo přes 600 dětí ze základních a středních škol ve věku od šesti do devatenácti let. Letos soutěžili žáci z devíti zemí v sedmi disciplínách. Soutěž probíhala v prostorách zábavního vědeckého parku VIDA! Brno.

Podmínkou účasti v soutěži bylo sestavit robota s použitím senzorů, motorů a řídící kostky ze stavebnice Lego Mindstorms, další kreativitě pořadatelé meze nekladli.

Žáci našeho robotického kroužku se letos tradičně zapojili do soutěže ve třech disciplínách – čára, sprint a dálkový medvěd. V prvním případě musel robot projet klikatou trať po nakreslené černé čáře, ve druhé šlo o rychlost a ve třetím případě musel dálkově ovládaný robot dopravit do cíle plyšového medvěda.

Soutěžní tým z naší školy, který zastupoval David Š. z 9.C a Štěpán Z. ze 7.A , se v konkurenci 90 týmů umístil na čáře na celkovém 28. místě, (na 17. místě ze základních škol), ve sprintu na 44. místě  z 79 týmů (na 32. místě ze základních škol) a největšího úspěchu dosáhli 13. místem v dálkovém medvědovi z 51 týmů (8. místo ze základních škol).

Oběma chlapcům děkuji za vynikající reprezentaci školy a přeji mnoho úspěchů v dalších soutěžích.

Mgr. Hana Tesařová, vedoucí robotického kroužku