Třídu 3. B v rámci HTU navštívila v pondělí školní psycholožka Hana Niedobová. Aktivity v hodině byly zaměřeny zejména na spolupráci, na vzájemnou výměnu rolí – ve třídě, ve skupině, v životě, na komunikaci a na sebepoznávání spolužáků ve třídě.

Žáci si vyzkoušeli při aktivitě roli slepce, který je veden pokyny navigátora – bezrukého. Aktivita probíhala ve dvojicích a úkolem navigátora bylo hlasovými pokyny navést slepce od startu k cíli. Bylo velmi zajímavé pozorovat, jak se navigátoři „vžívají“ do role slepce, různě se obracejí po směru cesty, jsou rozčílení, když jde slepec jinam, než chtějí, a zároveň zažívali společně velkou úlevu a radost, když se oba ocitli v cíli cesty. V komunitním kruhu jsme potom všechny své zážitky společně sdíleli a celkový dojem z této aktivity byl velmi příjemný. Průběh setkání s paní psycholožkou si můžete prohlédnout v naší školní fotogalerii

Děkujeme paní psycholožce za příjemné aktivní chvíle, které zase pomohly přijít trošku na jiné myšlenky v této velmi složité době.

Z. Koláčková s žáky 3. B

Fotky z akce