Rádi se na školních stránkách chlubíme skvělými výsledky žáků, popisujeme zdařilé akce. Tento příspěvek bude v jiném duchu.

I přesto, že žáci chodili do školy jen několik týdnů školního roku, se setkáváme s problémem ztrácení věcí ze skříněk. Bohužel se velmi často stává, že si žáci neuklízejí své věci do skříněk, nechávají je v šatně volně položené na lavičkách nebo pod lavičkami.

Doma nepřiznají, že věci neměli na svém místě. Ve středu 16. 6. ráno před příchodem žáků do školy jsme s panem zástupcem a panem školníkem obešli šatny a kontrolovali jsme uzamčení skříněk. Odemčeno bylo 48 skříněk z 268. Ve středu proběhlo školní hlášení na téma, jak mají žáci pečovat o své věci, jak předcházet těmto ztrátám. Ve středu odpoledne, kdy už žáci opět nebyli ve škole, pan zástupce prošel šatny znovu. Uzamčeno nebylo 44 skříněk. Obávám se, že tato situace velmi napovídá tomu, že se často ztrácejí věci ze skříněk, které uzavřené nejsou. Jistě, neuložení věcí do skříňky neomlouvá ty žáky, kteří si dovolí procházet věci, které jim nepatří. Velmi to ale těmto případům, které se vždy snažíme vyšetřit, napomáhá.

Prosím rodiče, aby i oni znovu poučili své děti o zacházení s osobními věcmi.

V galerii je pak ke zhlédnutí fotodokumentace velkého množství neuzamčených skříněk. Fotky byly pořízeny 16. 6. 2021.  

30. 6. od 9:00 do 10:30 budou ve školní šatně k dispozici věci, které ve škole zůstaly nalezené a nevyzvednuté. Rodiče mají možnost se porozhlédnout, zda nenajdou ztracené věci svých dětí.

Mgr. Pavla Nesnídalová, ředitelka školy

Všechny fotky