Po velkém úspěchu loňské školní vánoční výstavy jsme se do tematické výstavy pustili i tomto roce. Loňská výstava se věnovala vánočním stromkům. V letošním roce se tématem vánoční výstavy stali andělé. Sešlo se mnoho nádherných námětů, skvělých provedení, zajímavých barevných kompozic, neobvyklých zpracování, originálních ztvárnění.

Na prvním stupni se andělskému vyrábění věnovali nejen v hodinách výtvarné a pracovní výchovy, ale i v jednom projektovém dni. Na druhém stupni se andělé tvořili zejména v hodinách výtvarné výchovy. Speciální třídy se do andělského vyrábění také zapojily.

Andělská výstava se dočkala své realizace v pátek 3. prosince. Autorkou koncepce výstavy je paní učitelka Lenka Rejtharová. Na aranžování výstavy se podílely i paní učitelky Jana Uríková a Daniela Kratochvilová. Celé páteční odpoledne jsem chodila sledovat, jak se výstava rozrůstá, a obdivovat další a další andílky, kteří do prostoru výstavy přibývali. Těšila jsem se na pondělí, až výstavu budou moci zhlédnout všichni žáci i zaměstnanci školy.

V pondělí se opravdu u výstavního prostoru zastavovali malí i velcí žáci, učitelé, asistenti i další zaměstnanci školy.

Výstava má jeden jediný nedostatek. Vzhledem k opatřením, která v současné době ve společnosti panují, nemůžeme tuhle krásu otevřít veřejnosti.

V galerii fotografií najdete spoustu záběrů na naši andělskou výstavu. Žáci naší školy se mohou na školním webu v sekci školní videoportál rodičům pochlubit videem, které z výstavy připravil Jan Pospíšil. Video opravdu stojí za zhlédnutí.  

Ráda bych vyjádřila poděkování všem, kteří se podíleli na přípravě i realizaci letošní vánoční výstavy.

Mgr. Pavla Nesnídalová, ředitelka školy

Fotky z výstavy

Odkaz na video - pro žáky

Odkaz na video - veřejnost