Už jste někdy prolézali mraveništěm?  Žáci druhých tříd si ho doslova prošmejdili.  Ve čtvrtek 20.1.2022 se obě druhé třídy zúčastnily tříhodinového výukového programu Mravencovo desatero.

Akce se konala v enviromentálním středisku Jezírko Soběšice, které spadá pod ekocentrum Lipka Brno. Děti se rozdělily do tří skupin, ve kterých se svými lektory objevovaly tajuplný svět mravenců. Žáci se dozvěděli zajímavé informace o životě v mraveništi, formou didaktických her se seznámili, z jakých částí sestává mravenčí tělo, Dozvěděli se, jak se spolu mravenci dorozumívají. Též si vyzkoušeli, jaké je to být mravencem. Součástí programu byla i návštěva výukového prvku „mraveniště“ (prolézačka ve tvaru mravenčí kupy s ukázkou výjevů ze života mraveniště). V terénní části programu formou pohybových her děti zjistily, čím se mravenci živí a proč se starají o mšice. Při hře rozvíjející spolupráci si vyzkoušely, jak a z čeho mravenci staví mraveniště.

Žáci navštívili středisko Jezírko už v první třídě, kdy se seznámili se zajímavým životem včel. I tentokrát byla výuka velmi poutavá a zajímavá.

 Za druhé ročníky Mgr. Olga Tejkalová

Fotky z akce