Se začínajícími zimními olympijskými hrami, které se konají 4. - 20. 2. 2022 v čínském Pekingu, jsme se ve třídě začali o toto téma a dění her zajímat. 

Přiblížili jsme si o tradici olympiády, povídali si o sportech, které se na zimní olympiádě objevují. Děti nejvíce zaujaly symboly letošních olympijských her a nejvzrušenější debata proběhla, když jsme porovnávali výsledky mužského a ženského hokeje. Přiblížili jsme si místo, kde se nyní olympiáda probíhá. Na chodbě jsme k tomuto tématu vyzdobili dvě nástěnky.

Jedna přibližuje symboly olympiády, například olympijskou pochodeň, kruhy a letošní symboly. Děti si vybraly jim blízké sporty a výtvarně ztvárnily. Druhou nástěnku jsme dokončili v den, kdy naše první zlato vybojovala Ester Ledecká, na její počest je tedy zaměřena. Na této nástěnce si každý navrhl  a nakreslil vzhled svého snowboardu a mohl svoji postavu umístit na svah. 

Vše jsme směřovali ke dni, na který jsme se velice těšili, a to k návštěvě Olympijského festivalu v Brně. Tam jsme s našim plakátem vyrazili plni nadšeného očekávání, jaké sporty si vyzkoušíme a jakého známého sportovce možná potkáme. 

Mgr. Monika Odehnalová

Fotky z akce