Po roční pauze škola pořádala lyžařský výcvikový kurz. Díky velkému počtu zájemců byl kurz rozdělen do dvou termínů.

Celkově prošlo lyžařským výcvikem sedmdesát pět žáků. Tentokrát se jelo do Štědrákovy Lhoty v Jeseníkách. Až do poslední chvíle jsme nemohli sehnat instruktory a zdravotníka. Sněhové podmínky také nebyly ideální, a tak byl kurz v ohrožení. Nakonec se vše podařilo doladit a oba kurzy proběhly v pořádku. Nad výcvikem měl dohled Jiří Hajdamach, Stanislav Sedláček, Lucie Nedomová, Pavla Marková a externí instruktorka Žaneta Mynářová. Jako zdravotnice jela Barbora Tomečková.

Od 6.2. do 11.2. 2022 se konal první kurz, kterého se zúčastnili žáci 7.A a vybraní žáci osmého ročníku. Sníh nám vydržel, a tak se lyžovalo celý týden. Ve středu jsme zařadili zdravotní vycházku po okolí. Poslední večer se konal karneval v kostýmech a některé masky byly opravdu zajímavé.

Závěrečný den před odjezdem se uskutečnila soutěž ve slalomu. Mimo soutěž jeli sourozenci Knorovi, Vašek a Lenka, kteří byli jasně nejrychlejšími lyžaři sjezdovky.

Výsledky slalomu:

dívky:  chlapci:
 1. Veronika Lukášová (8.A)  1. Matyáš Křenek (7.A)
 2. Natálie Budišová (8.B)  2. Radim Lepka (8.A)
 3. Kristýna Kazdová (7.A)  3. Daniel Kytner (8.C)

Druhý turnus se konal v termínu 20.-25.2. Mezi účastníky byli žáci 7.B a 7.C. Sněhová pokrývka už nebyla tak masivní a místy vystupovala tráva. Nicméně výcvik se dodržel a program byl stejný jako u prvního kurzu.

Výsledky slalomu 7.B., 7.C:

dívky: chlapci:
 1. Johana Urbanová (7.B)  1. Tomáš Kotek (7.C)
 2. Klára Ježová (7.C)  2. Štěpán Hradecký (7.B)
 3. Lucie Fojtová (7.C)  3. Matyáš Pavel (7.C)

Za organizační tým Jiří Hajdamach

Fotogalerie