V úterý 10.5. žáci 4. ročníku vyjeli do Brna směr Kohoutovická obora, která je bohatá nejen na floru a faunu, ale také na zážitky při zkoumání obou těchto oblastí.

Program žáci absolvovali v týmech po 3 - 4 žácích. Každý tým dostal tašku se všemi pomůckami a podle přiložených instrukcí plnily týmy jednotlivé úkoly. Za splnění žáci získávali písmenka - dřevěné žetony. Na konci programu z nich skládali různé pojmy týkající se ekosystému Les. Během tohoto programu si žáci vyzkoušeli odchyt živočichů přímo v přírodě, práci s různými klíči - vodní živočichové, rostliny, brouci, pavoukovci....

Týmy hledaly pobytová znamení, vyzkoušely si výlov rybničních živočichů, se svou lektorkou plnily úkoly zejména na téma ekosystém Les a život v něm. Během výukového programu žáci mohli vidět velké stádo daňků a muflonů, ale také celé rodiny divokých prasat. Na konci celého výukového programu zjistili, že není les jako les a kromě smíšeného, listnatého a jehličnatého se naučili poznávat i lesy tzv. účelově sazené - bukoviny, dubiny a další.

Pro žáky to byla opět nová zkušenost, jelikož pracovali v jiných týmech, než jsou zvyklí ve třídě a pro některé členy týmu to byl občas oříšek - přizpůsobit se, naslouchat, pracovat v přiměřeném tempu a přijmout i jiný názor než ten svůj. Celkově byli lektoři se znalostmi a činností všech týmů spokojeni a budeme se těšit na další výukový program příští rok. 

Za 1. stupeň třídní učitelky 4. ročníku

 Fotogalerie