Ve dnech 27. dubna, 3. a 4. května se Základní škola Lysice zúčastnila fotbalového turnaje Mc Donald’s cup. 

Turnaj se pořádal pro dvě kategorie, a to starší, kde nastoupili žáci 4. a 5. tříd a mladší, jež byla určena pro žáky/žákyně 2. a 3. tříd. 

U starších se hrálo už okrskové kolo, a to na stadionu v Boskovicích. Odtud jsme po dobré předvedené hře postoupili na okresní finále do Blanska. V Blansku to pro nás už výsledkově nebylo tak úspěšné, ale nemáme se zač stydět. Ve všech utkáních jsme hráli s našimi soupeři vyrovnanou partii a zejména v individuálních herních činnostech jsme se všem minimálně rovnali. 

Mladší kategorie hrála rovnou okresní finále a ani ta nedosáhla na postupové příčky, nicméně to nebylo cílem zdaleka tak jako užít si příjemné fotbalové dopoledne a zahrát si, což děti splnily na jedničku. Elán, nasazení a bojovnost ve všech zápasech, to je to, co bylo vidět a cítit z každého zúčastněného. 

 Závěrem se sluší poděkovat všem zúčastněným jmenovitě. V kategorii starších: Jakub Křivánek, František Drábek, Jiří Studýnka, Jan Studýnka, David Bárta, Štěpán Pavlů, Tomáš Čepelka, Marek Kopřiva, Michal Lepka, Adam Ryzí, Viktor Kotlán, Tomáš Král a Ondřej Frauenberg. V kategorii mladších: Martina Dostálová, Anna Šafářová, Vojtěch Čepelka, Štěpán Živný, Jakub Dítě, Simon Crhák, Václav Křepela, Radim Sekanina, Vojtěch Požár, Ondřej Lepka a Daniel Jež. 

V neposlední řadě patří poděkování paním učitelkám Zuzaně Koláčkové a Janě Uríkové. Z trenérského týmu Žijeme Hrou pak Břetislavu Šulcovi.

Za trenéry Žijeme hrou  - Jiří Vorlický

Vedení ZŠ E. Beneše děkuje trenéru Jiřímu Vorlickému za empatický přístup k hráčům obou družstev, za výborné vedení obou družstev, za výpomoc na cestě k pěkným sportovním zážitkům v obou kategoriích a v neposlední řadě za výbornou spolupráci při reprezentaci naší školy.

Fotogalerie