V květnu se žáci druhého stupně účastnili hned několika soutěží. Ve dnech 11. a 12. května se konaly atletické soutěže Poháru rozhlasu pro okres Blansko.

V kategorii šestých a sedmých tříd jsme zaznamenali pouze individuální úspěch díky Davidu Pernicovi ze 7.A, který obsadil třetí místo ve skoku vysokém, díky úspěšnému pokusu na výšce 154 cm. 

V kategorii osmých a devátých tříd jsme byli o poznání úspěšnější. Silná sestava na skoku vysokém obsadila několik předních míst. Monika Mynářová (8.A) získala druhé místo, pro které si skočila výškou 138 cm. Dominika Švábová z 8.C dosáhla stejné výšky (138 cm), avšak kvůli více nezdařeným pokusům na předchozích výškách se propadla na páté místo. Natálie Procházková z 9.A se umístila na šestém místě (134 cm). Lukáš Horák z 9.B získal sedmé místo, kdy skočil 154 cm, a k tomu přidal sedmé místo i v běhu na 60 m s časem 8,0 s. Stejně tak Edita Setničková si doběhla pro sedmé místo výkonem 9,08 s. Na závěr přidal Vladimír Tůma z 9.A další sedmé místo ve skoku dalekém výkonem 502 cm. Starší žákyně obsadily celkově v soutěži družstev úctyhodné čtvrté místo. Celkové výsledky soutěže je možné najít na webových stránkách: online.atletika.cz

O týden později 18. května se uskutečnil okresní přebor v bowlingu. Naši žáci obsadili krásné páté místo ve složení Vojta Šulc, Lukáš Kučera a Matyáš Mihula. Druhý náš tým, který tvořil Andrej Blaha, Ondra Jašek a Kuba Werner, se umístil jako desátý.

Ve stejný den se konala Kunštátská laťka. Skokani do výšky měli opět možnost se porovnat mezi sebou. Celkovou vítězkou v kategorii starších žákyň se stala Monika Mynářová. V kategorii mladších žákyň vybojovala Kristýna Kazdová sedmé místo. Mezi mladšími chlapci se opět prosadil David Pernica čtvrtým místem a ve starších žácích obsadil Patrik Jindřich desáté místo.

Všem účastníkům děkujeme za reprezentaci naší školy a gratulujeme k dosaženým výsledkům. Začátkem června nás ještě čeká turnaj v malé kopané a následně školní rok zakončíme tradiční účastí na You Dream We Run v Blansku.

Za organizační tým tělesné výchovy Mgr. Jiří Hajdamach