Na závěr školního roku měli možnost vybraní žáci 3. – 5. ročníku porovnat svoje sportovní dovednosti na atletickém víceboji v Kunštátě, který se konal 1. června 2022.

Soutěžili v běhu na 50 m a 400 m (600 m), hodu kriketovým míčkem, skoku dalekém a štafetovém běhu 4x200 m. Družstvo mladší kategorie tvořili: Jan Požár 3.A, Vojtěch Čepelka 3.A, Jakub Novotný 3.B, Tereza Kučerová 3.B, Martina Dostálová 3.B a Klára Vrbková 3.A. Družstvo starší kategorie reprezentovali: Amálie Irena Jančová 4.A, Eliška Mikošková 5.A, Daniela Šromová 5.A, Tadeáš Crhák 5.A, František Drábek 5.A a Jiří Studýnka 4.A.

Ve většině disciplín soutěžilo 38 žáků z 20 škol. Nejvyšších umístění dosáhli Vojtěch Čepelka, který vybojoval bronzovou medaili v běhu na 50 m, Eliška Mikošková, která doběhla 600 m na pátém místě, František Drábek v běhu na 600 m, který skončil na šestém místě a štafeta starších žáků, kteří doběhli sedmí s odstupem necelé dvě vteřiny na třetí místo. Všem žákům děkujeme za vzornou reprezentaci školy a předvedené výkony, také za velkou bojovnost a úsilí při sportu a v neposlední řadě za příjemně strávený den.

Mgr. Eva Růžičková a Mgr. Bc. Lucie Nedomová