„Konečně pořádný výlet,“ byla reakce žáků třetích tříd, když se dozvěděli, kam pojedou na výlet.

V pondělí 6. června jsme vyrazili do ZOO Olomouc. Počasí sice při odjezdu nebylo nic moc, pršelo, ale v ZOO jsme deštníky vůbec nepotřebovali. Cesta uběhla rychle, a tak jsme byli toho dne prvními návštěvníky. Prohlídku jsme začali hodinovou besedou s průvodcem. Prohlédli jsme si a povídali o zajímavých zvířatech, pohladili si agamu a ježka. Zkoumali jsme různé části živočichů, např. zuby, lebky, kosti, rohy a parohy, pera, kůže a vejce. Vše jsme si mohli osahat a pečlivě prozkoumat.

Následně jsme se rozdělili do menších skupinek a sami si prošli část zahrady. Někteří skončili ve výběhu s kozami, které mohli nakrmit. Sešli jsme se včas, takže jsme ještě vyběhli na rozhlednu, odkud byl krásný výhled na ZOO a okolí. Nedočkavě jsme se těšili na lanové centrum a také to stálo za to. Pořádně jsme si ho užili a nebylo nikoho, kdo by lenošil, kromě marodů.

Cestou zpět k východu jsme si prohlíželi zvířata v přírodních výbězích. Zaujali nás hlavně vlci, medvědi opice makakové, kozorožci a sobi. Na závěr jsme samozřejmě museli nakoupit i dárečky na památku. Pak nás již čekala jen cesta domů. Mohli jsme si klidně zazpívat: „ Sláva nazdar výletu, nezmokli jsme, už jsem tu.“

Za třídy 3. AB Mgr. Alena Orlická

Fotky z akce