Dne 1. června, záměrně na Den dětí, proběhla v malé tělocvičně přehlídka nejlepších recitátorů z 1. stupně z naší školy.

I když soutěž v recitaci v dřívějších letech probíhala pravidelně a postupující žáci v okresních či krajských kolech byli oceňováni, díky covidové situaci se tři roky nekonala. O to víc si všechny děti i učitelky recitační přehlídku užily, obzvlášť když se nemuselo soutěžit, protože děti nikam nepostupovaly. Před samotnou přehlídkou probíhala třídní kola, v některých třídách při odpoledním setkání o postupu rozhodovali rodiče. Z prvních tříd postupovali z každé třídy 3 žáci, z dalších tříd po dvou žácích. Přehlídku ještě ozvláštnili žáci, jejichž rodným jazykem není český jazyk. Uslyšeli jsme 2 básně v ukrajinském jazyce a též jsme vyslechli báseň o mamince ve vietnamštině.

Velmi hodnotím nadšení, s jakým recitátoři své básně prezentovali, nechyběla sice tréma, ale i tu překonali i ti nejmenší. Nejčastěji si děti vybíraly básničky Jiřího Žáčka, Miloše Kratochvíla či Františka Hrubína. Odměnou účinkujícím byl hlavně potlesk od jejích kamarádů, byli ale i odměněni věcnými dary.

Za 1. stupeň Mgr. Olga Tejkalová

Fotky z akce