V úterý 14. 6. 2022 se žáci 4. ročníku vydali autobusovým spojem na zámek Kunštát, kde je čekal výukový program Život na středověkém hradě.

Všichni dostali pracovní list, který na základě výkladu, doporučení, interaktivních panelů s informacemi a umístěných exponátů postupně vyplňovali. S paní průvodkyní vše společně kontrolovali v rámci prohlídky. Úkoly byly zaměřené hlavně na historii hradu, stavitele, život na hradu, Husity a jejich zbraně, popis hradních prostor a také hlavní osobnost Jiřího z Poděbrad, který zde vyrůstal.

Po prohlídce si žáci mohli zakoupit suvenýry, projít Panskou zahradu a zahájili jsme zpáteční cestu formou turistického výšlapu za poznáním regionu Kunštát – Lysice. Cesta ubíhala velmi dobře a za necelé dvě hodiny jsme byli všichni zpět ve škole. Po celou dobu výšlapu nám přálo počasí a všichni žáci tento turistický pochod výborně zvládli. Bylo to velmi pěkně laděné dopoledne s bohatým programem a velmi rozmanitou turistikou. Všem vřele doporučujeme. Fotky z akce v naší školní fotogalerii.

Za učitele 1. stupně – třídní učitelky + pedagogické asistentky 4. ročníku

 Fotky z akce