Výletů není nikdy dost, řekli si žáci 3. B. Po zdařilém výletu do ZOO Olomouc jsme se vydali ještě na výlet do Rudky u Kunštátu spojený s vycházkou.

Výlet se konal 17. 6. 2022. Autobusem jsme dojeli do Kunštátu a vyšli pěšky, po stezce pro pěší do Rudky. Před restaurací žáci posvačili a vydali se na prohlídku jeskyně. Zajímavé byly informace o Stanislavu Rolínkovi, sochařskému samoukovi a tvůrci soch nejen v Rudce, ale také v nedalekém Bořitově. Jeho dílo vytesané z pískovce jsme obdivovali. Užili jsme si i chvilku absolutní tmy v jeskyních. Trochu jsme se báli, když nám nad hlavami létal malý netopýr, který se v jeskyni zabydlel. Příběh o historii sochy T.G. Masaryka nás zaujal. Nemohli jsme se dočkat, až se půjdeme podívat na boty Masaryka, které svojí velikostí překvapují dodnes.

Potom všichni vystoupali na Burianovu rozhlednu, vysokou 18 m. Výhledy do okolí byly malebné. Děti, se orientovaly v krajině podle nápadných bodů, jako je např. silo ve Skalici nad Svitavou. Všichni si velice užívali smyslovou zahradu v areálu jeskyň. Vyzkoušeli si atrakce v lesním parku u jeskyň a vydali se pěšky do Kunštátu. V Kunštátu jsme nemohli vynechat cukrárnu na náměstí, kde si žáci nakoupili dobroty. Ještě jsme se vyfotili na památku na náměstí a už děti vyhlížely autobus do Lysic. Výlet si všichni moc užili.

Alena Stejskalová, třídní učitelka

rudka 1