Před dvěma lety vyplula parta žáků, tehdy čtvrťáků, na společnou plavbu posledními dvěma roky prvního stupně základní školy. Během ní jsme zažívali plno legrace, naučili jsme se mnoha novým věcem a společně jsme překonali také bouře a další nástrahy, například ve formě distanční výuky.

Vše jsme úspěšně zvládli a nyní jsme šťastně dopluli do cíle. Děti si proto jistě zasloužily malou oslavu na rozloučenou.

Aby všichni dokázali, co umí zvládnout a hlavně, že jsou fajn parta, čekal je závěrečný úkol. V pondělí 27. června odpoledne jsme vyrazili do lysické obory, kde pro děti byla připravena hra, během které společně plnily různé úkoly a luštili kvízy, díky kterým nakonec vyluštily, že cílovou stanicí tohoto odpoledne je nádvoří lysického zámku.

Na zámeckém nádvoří na ně kromě bohatého občerstvení čekala slavobrána, před kterou byli naši páťáci oceněni a odměněni za svoji školní práci, a kterou potom symbolicky prošli z prvního na druhý stupeň školy.

Všemu dění přihlíželi rodiče a příbuzní, v nejednom oku se zaleskla slzička dojetí. A abychom tento společný den zakončili jak se patří, nechybělo společné posezení v zámecké cukrárně.

Všichni jsme si společné odpoledne příjemně užili, velké poděkování patří zejména maminkám, které se na zajištění celé akce podílely.

Závěrem už nezbývá, než poděkovat všem za podporu a spolupráci během našich dvou společných školních let a popřát všem dětem krásné prázdniny a úspěšnou další životní cestu.

Tak AHÓÓÓJ!

Mgr. Andrea Musilová, třídní učitelka 5.B

Fotky z akce