Na úterý 22. listopadu si členové vzdělávacího týmu českého jazyka připravili projektový den s názvem „Džínový svět“.

Celé dopoledne řešili žáci ve skupinách teoretické a praktické úkoly. Vyhledávali a zpracovávali informace o historii americké firmy, která poprvé vyrobila džíny. Informace překládali i do angličtiny. Zakreslovali do mapy světa země, ze kterých pochází produkty nutné na jejich výrobu. Na základě ankety zjišťovali značky džín na naší škole. V laboratoři zkoumali  vzlínavost a savost džínoviny a její reakci s chemickými látkami. Za provedení zkoušek dostávali certifikát zkušebního úřadu. Vytvářeli vhodný reklamní slogan pro nabídku nové značky džín. Na internetu vyhledávali náměty džínoviny v uměleckých dílech. Ve školní dílně vyráběli panely vhodné k prezentaci zpracovaných úkolů. Vypracovávali návrh kolekce džínového oblečení, šili oděvy a zhotovovali módní doplňky z džínoviny a chystali módní přehlídku.

Odpoledne se všichni sešli v tělocvičně, kde následovala módní přehlídka. Vybraní zástupci ze tříd předvedli svou módní kolekci, kterou museli divákům představit. Vystoupení modelek a modelů bylo doplněno hudbou. O ozvučení tělocvičny se postarali dva žáci ze sedmého ročníku. Všichni se dobře bavili.

Úkoly projektového dne byly velmi rozmanité, žáci si je vybírali podle svých schopností a dovedností. Výsledky celodenní práce byly vystaveny na chodbách, aby se všichni mohli podívat, jak úkoly zpracovaly ostatní třídy. Celý den se vydařil a přispěl k rozvoji mnoha kompetencí.

Fotky z akce