V úterý 18. dubna proběhlo v Blansku okresní semifinále fotbalového turnaje McDonald´s Cup 2023, kategorie B.

V této kategorii určené pro žáky 4. a 5. tříd naši školu reprezentovali David Bárta, Tomáš Král a Robin Lepka z 5. B, Adam Ryzí, Jiří Studýnka, Tomáš Čepelka, Marek Kopřiva, Michal Lepka a Amálie Jančová z 5. A, Jáchym Šulc a Vojta Čepelka ze 4. A. O odborné vedení a morální podporu se postaral trenér Jirka Vorlický ml. ze Žijeme Hrou.

Tohoto kola soutěže se zúčastnilo osm základních škol, které byly rozděleny do dvou základních skupin. V základní skupině se tak každý tým postupně utkal s třemi školami. Prvním soupeřem našeho týmu byli žáci ZŠ Sloup. Přestože měli naši hráči mnoho brankových příležitostí, nedařilo se jim je úspěšně proměňovat, a konečným výsledkem 1:1 si připsali 1 bod za remízu. Výsledky dalších dvou zápasů skončili také nerozhodně (Lysice-TGM Blansko 2:2 a Lysice-Adamov 5:5). Získáním 3 bodů v základním kole si naši žáci vybojovali 3. místo a nastoupili proti týmu ZŠ Rájec Jestřebí, s kterým hráli o postup do okresního finále. Tento rozhodující zápas náš tým vyhrál a s výsledkem 5:2 se mohl radovat z postupu.

Děkujeme všem hráčům za účast i vzornou reprezentaci školy a přejeme jim mnoho úspěchů a kapku sportovního štěstí při okresním finále. To se uskuteční už 5. května rovněž v Blansku.

Mgr. Jana Uríková 

Fotogalerie