Žáci osmých a devátých tříd se zúčastnili okresního kola v minifotbalu. Soutěž proběhla v úterý 25. dubna v Boskovicích.

Hrálo se na umělé trávě, na zmenšeném hřišti v sestavách 4+1. Soutěže se zúčastnilo šestnáct týmů z celého okresu. Naše družstvo se umístilo na skvělém třetím místě.

Ve skupině jsme narazili na ZŠ Slovákova Boskovice, které jsme porazili 10:2. Poté jsme vyhráli nad ZŠ Žďárná 10:0 a třetím týmem ve skupině byla ZŠ Dvorská, nad kterými jsme vyhráli 8:0. V semifinále jsme narazili na ZŠ Kunštát, kteří nakonec postoupili. Měli skvělého brankáře a nedařilo se nám dávat góly. Konečný výsledek byl 3:5 pro Kunštát. V boji o třetí místo jsme porazili Gymnázium Boskovice 4:2.

Tým tvořili: Daniel Kytner, Adam Honsnejman, Tadeáš Matuška, Mikuláš Živný, Vladislav Němec, Matěj Ščučka, Matyáš Melka, Radim Lepka a Tomáš Setnička. Tým si zaslouží pochvalu a za vzornou reprezentaci žákům děkujeme.

O týden dříve, jsme se také zúčastnili basketbalového turnaje v Blansku. Tam jsme takové štěstí neměli a nepodařilo se nám postoupit ze základní skupiny. Bylo ovšem zajímavé zahrát si proti ostatním školám a nabrat nové zkušenosti.

Mgr. Jiří Hajdamach