Komentovaná výstava úrody + návštěva kostela sv. Petra a Pavla v Lysicích

Během pondělí a úterý třídy 1. – 5. ročníku = 1. stupně navštívily zdejší kostel, který byl velmi pěkně vyzdobený v rámci bohoslužby Dožínky – poděkování za dary země. Součástí výzdoby byly ukázky všeho, co se v přilehlých obcích urodilo.

Paní Marta Ryzí všem žákům ukázala výplodky pole a zahrady, seznámila žáky s mnoha druhy ovoce a zeleniny, polních plodin, vysvětlila důležitost včel - opylovačů a ukázala dětem i rostliny, které se zde dříve nepěstovaly (nepříznivé podmínky). Mezi další ukázky patřily méně tradiční druhy – různé druhy lilku, fíky, jedlé kaštany, suché plody a také rostliny zdobné květem. Kromě velmi popisné výstavy se žáci dozvěděli, jak se dříve pracovalo na polích, které plodiny mají hodně vitaminu C a proč je dobré a nutné jíst nejen ovoce, ale i zeleninu.

Chtěli bychom velmi poděkovat RKF Lysice a také paní Martě Ryzí, že nám umožnila návštěvu kostela a byla ochotná věnovat dvě dopoledne volného času, aby své mnohaleté zkušenosti předala tak velkému množství dětí z 1. stupně. Tato akce byla přínosem nejen pro děti a moc za ni děkujeme. Ve školní fotogalerii se můžete podívat, jak žáci 5. A návštěvu kostela ztvárnili ve VV a také další fotky výzdoby kostela.

Za kolektiv 1. stupně Z. Koláčková

Fotky z akce