Už v průběhu února jsme si vyprávěli o masopustních zvycích. Naše ostatkové veselí v 5. B vyvrcholilo ve čtvrtek 24. února. 

Nejrůznější zvyky a tradice nám připomněla pohádka „Jak to bylo o Masopustu“ z cyklu příběhů Chaloupka na vršku. Pro děti je v tomto období asi nejlákavější pořádání karnevalů, maškarních bálů a průvodů maškar, a tak kdo chtěl, mohl do školy přijít v maškarním kostýmu.  Společně jsme se pak pustili do tvorby plakátů, kterými můžeme pozvat lidi k masopustnímu veselí.  A samozřejmě nemohla chybět výroba obličejových masek, díky kterým se z žáků naší třídy stali třeba klauni, medvědi, opice nebo papoušci..   A abychom nevynechali žádnou zvyklost, naučili jsme se i masopustní písničku a už jsme skoro mohli vyrazit do maškarního průvodu školou…

Jenže, jaký by to byl Tučný čtvrtek bez bujarého hodování! A tak nechyběly ani pravé domácí koblihy, na kterých jsme si pochutnali nejen my, žáci 5.B, ale také všichni, koho náš maškarní průvod navštívil.

Věříme, že připomenutí lidových zvyků z období Masopustu všechny potěšilo a připravilo na ostatkové veselí, které o víkendu vrcholilo i v mnoha obcích, ze kterých jsou naši žáci.

Mgr. Andrea Musilová, třídní učitelka 5.B

Fotky z akce