Na naší škole je už několikaletou tradicí, že nad prvňáčky drží patronát ti nejstarší, tedy žáci devátých ročníků. O žáky 1.A se v letošním roce starají žáci 9.B. 

Většinou se setkávají o přestávkách nebo v třídnických hodinách, tentokráte si však deváťáci pro malé kamarády sami připravili zajímavý halloweenský program.

Nejdříve se odpoledne společně sešli na školním hřišti, kde spolu hráli různé dětské hry. O legraci rozhodně nebyla nouze. Představte si třeba, jak při známé hře „Rybičky, rybičky, rybáři jedou“ prvňáčci chytali do pomyslných sítí deváťáky! Zahráli si spolu i jiné hry a pak přešli do školy, kde deváťáci měli pro prvňáky připravené občerstvení.

Na závěr přišla stezka odvahy. Měla jsem trochu obavy, aby to deváťáci se strašením nepřehnali, ale zvládli to dokonale. Prvňáčci procházeli potemnělou chodbou ve dvojicích nebo i ve trojicích, za dveřmi některých tříd už byli deváťáci a malí odvážlivci plnili různé úkoly. Stezkou prošly všechny děti, dokonce byli i takoví hrdinové, kteří ji prošli samostatně. Po splnění všech úkolů šli všichni žáci z 1.A hledat ukrytý poklad.

Zábavného odpoledne se zúčastnili kromě nemocných všichni prvňáci, účast deváťáků byla také skoro stoprocentní. Bylo skvělé pozorovat, jak se patroni o své svěřence starali. Všichni prvňáčci byli touto akcí nadšeni.

Věřím, že i pro deváťáky to byla příjemná zkušenost. Určitě se těšíme na další příjemná setkávání.

Olga Tejkalová, tř. uč. 1.A, foto Vlastimil Trávníček

Fotky z akce