V měsíci říjnu proběhl na naší škole první blok hodin TV s trenéry pro žáky 1. stupně. Blok byl připraven i pro žáky speciálních tříd ST1, ST2.

Hlavní zaměření bylo na aktivity s míčem. Hodiny probíhaly společně pro obě třídy v ročníku s různými stupni obtížnosti dle věku a schopností žáků.  

V hodině Tv se žáci seznámili s různými druhy míčů, s úchopy míčů, s technikou házení (silnější ruka, slabší ruka), přihrávek, vybíjení, s průpravou na basketbal a další míčové hry jako např. vybíjená, všeobecná vybíjená (všechny děti v poli), házená. Míč v těchto hodinách sloužil jako prostředek postřehu, obratnosti a předávání role – např. v honičkách a dalších pohybových aktivitách.  

Během celého bloku se nestalo, že by se některý žák zastavil. Všichni byli maximálně zapojeni do všech aktivit, trenéři neustále zapojovali žáky do dalších následných činnosti a obě strany si blok maximálně užily.  

V závěru se žáci rozdělili do tří skupin a vyzkoušeli si přímou hru házené a basketbalu za pomoci trenérů Jiřího Vorlického ml., Martina Pavla a Vladana Horáka – trenérský tým Žijeme hrou při ZŠ E. Beneše Lysice.   

Žáci si náramně dvouhodinovku TV s trenéry užili, nikdo nezůstal suchý a úsměv na tváři jim vydržel až do konce vyučování. Již teď se těšíme na další blok, který proběhne na přelomu listopadu a prosince, tentokrát zaměřený na obratnost a úpolové hry.  

Kolektiv třídních učitelek vzdělávacího týmu 1. stupně, trenérský tým Žijeme hrou

Fotky z akce