Milí čtenáři, Velikonoce jsou tady a s nimi přichází i speciální vydání velikonočního Plátku. Můžete si například přečíst, proč se Velikonoce slaví, jak je prožívají naši spolužáci a jak vyrobit velikonoční dekoraci. Nezapomeňte vyluštit velikonoční křížovku a zapojit se do slosování o ceny.

Přinášíme vám také informace o některých akcích, které se ve škole za poslední tři měsíce staly. Konaly se olympiády, recitační a literární soutěže, mnoho akcí připravili členové školního parlamentu, uskutečnily se různé besedy, žáci prvního a druhého stupně měli projektový den atd. Tolik se toho ve škole událo, že jsme nestihli napsat o všem. Stále nás toho ale do letních prázdnin hodně čeká. Nejvíc se už teď těšíme na školní výlety. O životě na naší škole vás budeme opět informovat v červnovém Plátku.

Toto je moje předposlední číslo ve funkci šéfredaktora. První stránku tentokrát udělal někdo jiný než obvykle. Byl to Daniel Dufek a stal se novým členem naší redakce. Snažíme se své zkušenosti předat mladším žákům, aby mohl Plátek vycházet i v příštím školním roce, kdy my, deváťáci, už tady nebudeme. Jsem tedy deváťák a hned po Velikonocích budeme 13. a 14. dubna dělat přijímací zkoušky na střední školy. I když se v současné době na ně většina z nás připravuje skoro denně, jsme přesto trochu nervózní. Naštěstí jsou těsně před zkouškami velikonoční prázdniny, takže máme možnost se v klidu dál připravovat. Doufám, že se všichni dostaneme hned v prvním kole na střední školu, na kterou chceme, abychom si mohli užívat čas, který nám po přijímačkách na této škole zbývá. Za naši redakci přeji deváťákům hodně úspěchů u přijímaček. Všem našim čtenářům přeji veselé a klidné Velikonoce a krásné slunečné prázdniny.

Adam Fleischlinger, šéfredaktor

Nové vydání