Už dlouhodobě se skupina zaměstnanců naší školy účastní podzimního turnaje zaměstnanců školství, který se koná v Letovicích. Proto jsme se rozhodli i my uspořádat podobný turnaj. Smyslem akce bylo kromě poměření sil na sportovním poli, také založení jakési tradice vzájemných setkávání s kolegy z okolních škol.

V pátek 19. května 2023 se tak díky nadšení týmu zaměstnanců lysické školy a za finanční podpory městysu Lysice v tělocvičně naší školy uskutečnil 1. ročník volejbalového turnaje zaměstnanců škol okresu Blansko. Turnaj dále sponzorsky podpořila ZŠ Edvarda Beneše Lysice, Drnovské koláčky, SKS Blansko, Chuť Moravy, Hříšná cukrárna Lysice a prodejny COOP Lysice a Olešnice.

Do turnaje se přihlásilo kromě domácího družstva ještě dalších 5 týmů z blanenského okresu – ZŠ Černá Hora, ZŠ a MŠ Rájec – Jestřebí, ZŠ a MŠ Kunštát, ZŠ Letovice a SPgŠ Boskovice a dokonce nás svojí účastí poctil i jeden mimoregionální soupeř – ZŠ Bystřice nad Pernštejnem. Hráli jsme systémem „každý s každým“, a tak každý z účastníků odehrál šest zápasů. Všechny vzájemné souboje byly plné krásných herních akcí, leckdy dlouhých výměn míčů a úžasných sportovních výkonů, zároveň však z každé hry byla patrná přátelská atmosféra, smysl pro humor a duch fair-play.

Na základě výsledků jednotlivých utkání bylo sestaveno celkové pořadí jednotlivých družstev v turnaji a všechny týmy obdržely hodnotné věcné odměny.

Krásnou odměnou pro pořádající tým naší ZŠ byly pozitivní reakce od kolegů z okolních škol, kteří vysoce cenili bezproblémový chod a perfektní zajištění celé akce. My na oplátku děkujeme všem sportovcům a sportovním fanouškům za účast, podporu a skvělou atmosféru na hřišti i v ochozech a těšíme se zase za rok v Lysicích na viděnou a SPORTU ZDAR!

Za tým organizátorů ze ZŠ Edvarda Beneše Lysice Mgr. Andrea Musilová

 Fotogalerie