V pondělí 19. června jsme na naší škole přivítali celkem 26 žáků z okolních škol – Drnovice, Voděrady, Černovice a Bořitov.

První část probíhala v družině při ZŠ, kde naše školní psycholožka Hana Niedobová seznámila žáky z okolních škol s průběhem adaptačního kurzu a pustili si motivační video.

Následovala aktivita ve skupinách, kde jsme namixovali žáky z okolních škol a obou pátých tříd. Žáci se seznámili, zapsali jména, zjišťovali společné zájmy ve skupině, vymýšleli název skupiny a pokřik. Na tuto aktivitu měli zhruba 25 minut. Následovala prezentace jednotlivých skupin – venku na hřišti u družiny, kterou každá skupina ukončila svým pokřikem.

Po svačině jsme se přesunuli do velké tělocvičny. Zde již žáci ve stejných skupinách obdrželi zápisové listy k další aktivitě zaměřené na orientaci po škole. Každá skupina měla přehled místností, tabulku pro zápis správné odpovědi a pro zápis hledaného slova, také seznam otázek. Všech sedm skupin se rozeběhlo po budově školy. Úkolem bylo zjistit odpověď na otázku, zapamatovat si slovo, vrátit se do tělocvičny a vše zapsat do archu. Po ukončení práce všech skupin jsme udělali společné vyhodnocení. Všem skupinám se práce vydařila a byla to úspěšná, pro někoho i velmi fyzicky náročná aktivita.

Po krátkém odpočinku se žáci rozdělili již na dvě velké skupiny. Jedna hrála fotbal v TV a druhá další míčové hry venku na hřišti vedle školy.

Ve 12 hodin jsme se společně sešli ve velké tělocvičně a uzavřeli náš společný den s žáky z okolních škol. Následoval oběd a rozloučení.

Akci hodnotíme velmi kladně. Líbila se nám výborná spolupráce ve skupinách, přestože se žáci téměř vůbec neznali, a věříme, že se všem žákům z okolních škol půjde do nové školy radostněji, protože již půjdou do trochu známého prostředí.

Poděkování patří paní Slezákové, která zajistila všem žákům oběd a svačiny, všem doprovázejícím paní učitelkám, ped. asistentkám a rodičům, kteří s námi takto mohli strávit den a v neposlední řadě všem žákům, kteří se postarali o to, aby vše klaplo, nikdo se neztratil a všichni si tento den užili k plné radosti.

Za Vzdělávací tým 1. stupně třídní učitelky 5. tříd – Z. Koláčková, L. Rejtharová

Fotogalerie