Ve středu 21. června jsme vyrazili do Brna na Brněnskou přehradu. Obě třídy páťáků nasedly ráno do objednaného autobusu u školy, abychom mohli co nejvíce času věnovat sportovnímu zážitku – jízdě na paddleboardech.

U přístaviště jsme chvíli počkali na parník. Vypadalo to, že bude pršet a také chvíli sprchlo, ale my jsme se nedali a vyrazili. Odměnou nám byla již prosluněná zastávka Rokle, kde na nás čekali instruktoři a bezvadná pláž u přehrady. Po přivítání, krátkém proškolení, stanovení pravidel, vysvětlení techniky pádlování a rozcvičce už na nás čekala samotná jízda. Každý dostal záchrannou vestu, paddleboard a pádlo a vyrazili jsme na vodu. Počáteční obavy některých účastníků se rychle rozptýlily a po chvíli už všichni věděli jak na to. Spořádaná jízda po přehradě střídala volné hry s koupáním a vodními radovánkami.

Prožili jsme na vodě velmi příjemné 4 hodiny, ve kterých se všichni bavili. Došlo na pádlování na pontonu, běhu přes svázané paddleboardy i závody na rychlost. Stylově jsme poobědvali grilované specialitky a odjížděli opálení (někteří spálení) a příjemně unavení domů.

Mgr. Lenka Rejtharová

Fotky z akce