Zájezd začal v sobotu 23.9. Vyjeli jsme v 10 hodin ráno z Lysic. Jeli jsem přes Německo, Belgii a část Francie. Cesta trajektem z Callais do Doveru trvala přibližně 90 minut. V neděli ráno jsme dorazili do Doveru v Anglii a poté jsme jeli do Londýna, kde nás čekala celodenní prohlídka.

Navštívili jsme mnoho věhlasných památek (most Tower Bridge, pevnost The Tower, královský palác Buckingham Palace, St Paul’s Cathedral). Večer jsme přejeli do přímořského letoviska Worthing, kde proběhlo setkání s rodinami.

Každý bydlel u jiné rodiny.  Vždy ráno žáci v rodinách posnídali, dostali oběd a pak následovala intenzivní výuka (4 hodiny denně) v jazykové škole. Místní lektoři měli připravené zajímavé lekce a na konci kurzu žáci obdrželi certifikáty.

Třetí den jsme se vypravili na výlet do lázeňského města Eastbourne. Prošli jsme se k nádherným útesům Beachy Head v lokaci Seven Sisters.

Další den jsme navštívili známé přímořské středisko Brighton. Zaujal nás královský palác Royal Pavilion. Poté vyjížďka na 162 metrů vysokou vyhlídkovou věž British Airways i360, pláže, zábavné molo Palace Pier a ochutnávky místních dobrot (Fish and Chips).

Výlet do přístavu Portsmouth byl připomínkou slavné námořní historie Velké Británie. Velmi nás zaujala návštěva bitevních lodí Victory a Mary Rose.

Poslední den jsme znovu navštívili Londýn. Líbila se nám plavba lodí po Temži. Poté jsme si prošli Leicester Square, Piccadilly Circus, známou Westminsterskou oblast, Čínskou čtvrt a další památky. Čekala nás hlavní atrakce-projížďka na London Eye.

Žáci viděli nová místa a dozvěděli se spoustu zajímavých informací o historii a kultuře Velké Británie. Zažili kulturní zvyklosti této země a zdokonalili si své jazykové dovednosti. Pro všechny to byl nezapomenutelný zážitek.

Za VT CJ Radana Bresserová

Fotogalerie