V rámci celorepublikové akce Týden knihoven jsme s žáky třídy 3. B navštívili Knihovnu Městyse Lysice, kde pro nás paní Libichová připravila besedu se spisovatelkou Markétou Pilátovou formou autorského čtení.

Byla nám představena kniha Kuna z Brna, která je proložena slovy z brněnského hantecu a líčí příběh kuny městské a kuny skalní, která žije na venkově. Obě kuny se v rámci pobytu u babičky dostanou do nebezpečí a zažijí společně velké dobrodružství při záchraně členů kuní rodiny. I v této knize je postavena do hlavní role vzájemná pomoc, spolupráce a využití šikovnosti a dovedností kuny městské i kuny skalní.

Paní spisovatelka v knize použila jednu velmi známou lest z knihy Staré řecké báje. Po představení knihy si všichni žáci 3.B složili z papíru pomocí skládaček Origami koníka, kterého mimo jiné použily i kuny při osvobozování v knize Kuna z Brna.

Autorské čtení i ilustrace z knihy promítané na plátně naše žáky velmi zaujaly, proto se také chystáme do knihovny znovu v pondělí 16. 10., kdy zájemci o knihu Kuna z Brna obdrží podepsané knihy od paní spisovatelky Markéty Pilátové.

Děkujeme paní Libichové za organizaci tohoto autorského čtení v Knihovně Městyse Lysice.

Za Vzdělávací tým 1. stupně – Z. Koláčková

Fotogalerie