Ve čtvrtek 9. listopadu 2023 se výběr žáků z 1. stupně zúčastnil okresního kola ve florbalovém turnaji ČEPS CUP pro 1. stupeň ZŠ.

Naši školu reprezentovali žáci Ondřej Bárta, Šimon Morbitzer, a Ota Růžička z 3.B, dále Jakub Dítě a Jan Stejskal ze 4.B a z 5.B hráli Jakub Novotný a Michal Mikoška.

Turnaje se zúčastnilo celkem 5 družstev z okolních škol. Díky hracímu systému každý s každým, se kluci utkali se všemi soupeři. V prvním zápase proti našim chlapcům nastoupili žáci ze ZŠ a MŠ Olešnice a bohužel hned na začátku nám vstřelili první branku. Tu jim ale naši hráči obratem zvládli vrátit a první zápas skončil 1:1. Po krátké pauze kluci nastoupili proti ZŠ Žďárná, která nebyla opět vůbec lehkým soupeřem. S obrovským nadšením a dravostí chlapci vybojovali opět remízu 3:3. Po dvou brankově vyrovnaných zápasech pak naši hráči suverénně porazili ZŠ Jabloňany 6:2. Jako poslední v základním kole kluky čekal nejtěžší a doposud neporažený tým turnaje, a to ZŠ Velké Opatovice. Dlouho kluci bojovali a drželi s tímto soupeřem krok, ale nakonec kluky soupeř zlomil dvěma góly hned za sebou a naše družstvo tak utrpělo jedinou porážku turnaje s výsledkem 5:3.

V celkovém hodnocení turnaje tedy naši hráči získali nádherné 3. místo.

Kluci hráli s obrovským nasazením a rvali se o každý míček. Na turnaji tak nasbírali mnoho zkušeností do dalších let. Všem zúčastněným patří veliké poděkování za sportovní výkony a vzornou reprezentaci naší školy.

Bc. Pavla Marková