Ve středu 13. prosince se svátečné oblečení čtvrťáci vypravili do brněnského divadla Radost, kde zhlédli muzikálové ztvárnění fantasy románu pro děti amerického spisovatele L. F. Bauma Čaroděj ze země Oz.

Sotva jsme se usadili do krásných sametových křesel, ocitli jsme se v Kansasu, u domečku se zahradou, ve kterém se svým strýčkem a tetou žije malá Dorotka. Najednou se však zvedl vítr a nad jejich obydlím se přehnalo tornádo, které odneslo Dorotku i s domem do čarovné země Oz. V této zemi žijí samí podivní tvorové. Nejprve se Dorotka seznámí s podivnými Mlaskaly, kteří jí vyprávěli o tom, kdo všechno v zemi Oz žije. A protože se Dorotka chce hlavně vrátit domů, poradí jí Mlaskalové, aby se vydala do Smaragdového města, ve kterém žije mocný čaroděj Veliký Oz, který jediný jí může pomoci. Na své pouti za čarodějem Dorotka potkala Hastroše, Plecháče a Lva, kteří e k ní přidali a doufali, že i jim Veliký Oz pomůže ke splnění jejich přání. Cestou společně překonali mnoho překážek, vypořádali se se zlou čarodějnicí a nakonec se dostali až k samotnému čaroději. Jaké však bylo překvapení, když se ukázalo, že Veliký Oz vlastně vůbec není žádný všemocný čaroděj, jak si všichni mysleli…  A nejen Dorotka s přáteli, ale i my všichni jsme si uvědomili, že překážky a trápení nepřekonáme díky nějakým kouzlům mocného čaroděje, ale díky tomu, jak jsme odvážní a odhodlaní si naše přání splnit.

Po skončení představení jsme se vypravili zpět do Lysic a cestou jsme si ještě z oken autobusu mohli prohlédnout předvánočně vyzdobené ulice Brna, což jistě umocnilo naši sváteční náladu. Užili jsme si tak společně kouzelné pohádkové dopoledne, které nám zpříjemnilo předvánoční školní dny.

Za žáky a učitelky 4. tříd Mgr. Andrea Musilová

 Fotogalerie