V pátek 15. prosince 2023 proběhlo vánoční tvoření s paní Pařízkovou (maminkou naší žačky). Na programu bylo vytvoření dvou druhu vánočních skřítků. První skřítek měl základ v pet láhvi, druhý skřítek měl základ v ponožce.

Paní Pařízková nám velmi ochotně předpřipravila čumáčky, nastříhala fousy, látky na oblepení pet lahví a našila čepičky a ruce. Děti si ve škole pet láhve naplnily kamínky pro lepší stabilitu, vycpaly si ručičky vatovou hmotou, vytvořily si kornout na čepičku, tavnou pistolí vše zkompletovaly a svého prvního skřítka si krásně dozdobily různými doplňky. Druhý ponožkový skřítek byl na velmi podobném principu. Tělo z odstřižené ponožky si děti vyplnily kroupami, provázkem vytvořily tvar hlavy a těla, přilepily vousy, čumáček a vytvořily čepičku z druhé části ponožky. Skřítka si ozdobily mašličkou a také mu přidělaly tavnou pistolí další doplňky.

Tvoření bylo pro děti velmi zajímavé a nejzábavnější části bylo u obou skřítků zdobení. Po společném úklidu třídy jsme si všichni v ruce odnášeli velkou radost z našich nových vánočních kamarádů.

Chtěla bych touto cestou velmi poděkovat paní Pařízkové, která měla vše naprosto vzorově předpřipraveno a dětem se maximálně věnovala po celou dobu pobytu u nás ve škole. Vzájemná pomoc a dobré nápady se opravdu nesly celou třídou. Další poděkování patří paní Bártové za zajištění technického zázemí a paní Dostálové za zapůjčení tavných pistolí.

Moc se těšíme na příští rok. Určitě zase vymyslíme společné tvoření, abychom se mohli pochlubit při prodeji na školním vánočním jarmarku.

Za vzdělávací tým 1. stupně zapsala Mgr. Zuzana Koláčková

Fotogalerie