Ve středu 20. prosince pořádal parlament přátelské sportovní utkání mezi žáky z naší školy a žáky ze školy z Černé Hory.

Každou školu reprezentovaly čtyři týmy. Turnaj zahájila Nela Burianová, předsedkyně školního parlamentu. Přivítala sportovce a připomněla jim, aby hráli fair play. Při organizaci turnaje pomáhali Daniel Dufek a Matyáš Pavel.

Turnaj začal vybíjenou děvčata z 6. a 7. tříd. O jeden jediný bod vyhrály dívky z Černé Hory. Následovalo florbalové utkání mladších žáků. Naši chlapci zvítězili 9:0. Lysičtí diváci i samotní hráči měli z výhry obrovskou radost. Přátelské utkání pokračovalo opět vybíjenou. Tentokrát změřily své síly starší dívky. Situace se opakovala, opět vyhrál tým z Černé Hory o jediný bod. Poslední zápas ve florbale byl velmi vyrovnaný a napínavý. Starší chlapci dali do hry všechny síly, ale brankáři skvěle chytali. Za stavu 0:0 následovaly nájezdy. Černohorští sportovci dvakrát skórovali.

Vítězi předvánočního utkání se stali žáci z Černé Hory. Obdrželi diplom a pohár. Akce se povedla, užili si ji sportovci i diváci. V jarních měsících se uskuteční další turnaj, tentokrát v Černé Hoře. Snad budeme mít víc natrénováno!

Fotogalerie