Poslední školní den roku 2023 se žáci 4.B vypravili na předvánoční procházku s překvapením.

Překvapením vlastně začal celý den, protože už od rána poletoval nad Lysicemi sníh, který naší tajemné výpravě dodával opravdu kouzelnou vánoční atmosféru.

Ještě ve škole se děti rozdělily do skupinek a každá dostala od paní učitelky lístek s úkolem, který jsme společně splnili a za jeho splnění jsme získali informaci o další trase našeho putování. Cestou jsme zanesli nadílku dobrot pro lesní zvířata, poznávali jsme stromy, dopravní značky, pojmenovávali jsme různá zajímavá a významná místa v Lysicích, zastavili jsme se u kostela i u radnice, až jsme přišli na nádvoří lysického zámku.

Tam na nás čekala paní kastelánka, které moc děkujeme za její vstřícnost a za to, že nás osobně provedla krásně vánočně vyzdobenými komnatami a pověděla nám plno zajímavostí o vánočních tradicích a symbolech.

A protože tím asi nejznámějším vánočním symbolem je stromeček, po skončení prohlídky zámku jsme si u stromečku na nádvoří zazpívali koledy, kterými jsme chtěli přivolat ježíška.

Cesta do školy nám pak utekla docela rychle, protože jsme byli nedočkaví, zda za námi ježíšek s dárky opravdu přijde.  A naše přání se splnilo! Sotva jsme pootevřeli dveře třídy, zahlédli jsme stromeček s hromadou dárků. Všichni jsme měli z nadílky radost a než jsme se nadáli, odcházeli jsme na oběd a konečně nám začaly vytoužené vánoční prázdniny!

Mgr. Andrea Musilová, třídní učitelka 4.B

Fotogalerie