Ve čtvrtek 23. 5. 2024 byli žáci naší školy pozváni ZŠ a MŠ Kunštát na jejich tradiční atletickou soutěž Pohár krále Jiřího. Tentokrát byly závody pořádány jen pro sedm okolních škol.

Soutěž se vyhodnocovala jak v kategorii jednotlivců, tak v kategorii družstev. Mladší družstvo reprezentovali tito žáci a žákyně: Kristián Kotlán (2.A), Ota Růžička, Viktorie Růžičková a Andrea Tomanová (všichni 3.B). Starší žáci soutěžili ve složení Radim Sekanina (4.A), Vojtěch Čepelka (5.B), Martina Dostálová a Anna Šafářová (obě 5.B).

Všichni žáci vybojovali alespoň jedno umístění na stupních vítězů, konkrétně u mladších žáků Kristián Kotlán 2. místo v běhu na 50 m, Ota Růžička 3. místo ve vytrvalostním běhu na 400 m, Viktorie Růžičková 1. místo ve vytrvalostním běhu na 400 m a 3. místo ve skoku dalekém. Andrea Tomanová 2. místo běh na 50 m a 2. místo ve skoku dalekém. Štafeta mladších žáků 4 x 200 m doběhla na 3. místě. Celkově mladší žactvo vybojovalo 2. místo.

I starším žákům se dařilo výborně. Radim Sekanina vyhrál vytrvalostní běh na 600 m a ve skoku dalekém skončil  o 1 cm třetí, jeho výkon 388 cm. Anna Šafářová v hodu kriketovým míčkem vybojovala bronzovou medaili a Martina Dostálová se se čtyřmi medailemi stala naší nejúspěšnější závodnicí – vyhrála vytrvalostní běh na 600 m a skok daleký. V běhu na 50 m skončila druhá a společně s ostatními staršími žáky zvítězili v běhu na 4 x 200 m. Celkově starší žáci získali pohár za 3. místo.

Všem žákům gratulujeme a děkujeme za výbornou a příkladnou reprezentaci naší školy.

Za kolektiv učitelů 1. stupně Mgr. Bc. Lucie Nedomová a Mgr. Zuzana Koláčková

Fotogalerie